De zachte smaak van peer wordt in deze cocktail met lef gemixt met krachtige smaken als rozemarijn, gember en nootmuskaat. Deze verrassend prikkelende combinatie zorgt voor een bijzondere cocktail waarmee jouw dorst binnen een mum van tijd wordt gelest.
Ingrediënten (6 glazen):
• 240 milliliter perensap
• 5 milliliter citroensap
• 225 gram honing
• 50 gram suiker
• 1 takje rozemarijn
• 4 gram verse gember
• snufje nootmuskaat
• ijsklontjes
• Spa rood
Bereidingswijze:
1. Doe het perensap, het citroensap, de honing, de suiker, de rozemarijn (laat het takje heel), de gember (in kleine stukjes gesneden) en de nootmuskaat in een kleine steelpan. Zet de pan op het vuur en laat het geheel vijf minuten langzaam koken. Blijf ondertussen goed roeren om alle suikers op te lossen.
2. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat het geheel 30 minuten staan.
3. Laat de siroop vervolgens door een zeef lopen, zodat de stukjes gember en de rozemarijn uit de siroop gehaald worden. Laat de siroop vervolgens volledig afkoelen.
4. Wanneer de siroop is afgekoeld kunnen de cocktails afgemaakt worden. Vul een glas tot de helft met ijsklontjes, doe hier 3 eetlepels van de siroop bij en vul het geheel aan met Spa rood. Even goed roeren en de verfrissende cocktail is klaar!
Tip: Deze cocktail is ook lekker als klein aperitiefje voor de barbecue. Doe de cocktail dan in kleine shotglaasjes (zoals op de foto). Ga dan uit van een halve eetlepel siroop per glas.